BOEKRECENSIES

BOEKRECENSIES

WEET, vereniging rond eetstoornissen
WEET, vereniging rond eetstoornissen is dé landelijke patiëntenvereniging voor mensen met een eetstoornis en hun omgeving. WEET ziet haar rol in het aanbieden van informatie, een optimale wegwijzer en de vertegenwoordiger voor mensen met eetstoornissen te zijn.
Je kunt de recensie hier lezen in een pdf-bestand.

Het Leontienhuis
Het Leontienhuis wil de kwaliteit van leven van mensen met een eetstoornis en hun naasten verbeteren. Daarnaast wil het Leontienhuis mensen met een eetstoornis motiveren richting herstel en (hernieuwde) deelname aan de maatschappij. Leontien van Moorsel heeft deze organisatie opgezet.
Klik hier voor de recensie.

Human Concern
Human Concern is een specialistische GGZ-instelling voor behandeling van eetstoornissen als Anorexia Nervosa, Boulimia Nervosa, Eetbuistoornis (ofwel BED) en NAO (alles wat hier tussen in valt). Human Concern is een organisatie die werkt met Ervaringsprofessionals. Dit zijn professionals die naast hun status als GGZ-therapeut zelf een eetstoornis hebben overwonnen. Lees hier de recensie in een pdf-bestand.

NBD Biblion
Het boek Die eetbuien is te leen bij de openbare bibliotheken. NBD Biblion verzorgt de beoordelingen voor de bibliotheken. Je kunt de bespreking van Biblion hier lezen of in een pdf-bestand.

Vrij van eetstoornis
Vrij van Eetstoornis helpt mensen met een eetstoornis. En ook verzorgt de therapeut van deze praktijk de erkende én zelf ontwikkelde post-hbo opleiding tot Ervaringsdeskundig eetstoornis therapeut. Je kunt de boekrecensie hier lezen of in dit pdf-bestand.

ANBN
De vereniging Anorexia Nervosa – Boulimia Nervosa in België (Vlaanderen) is een informatie- en ontmoetingsplaats waar iedereen met vragen of zorgen rond eetstoornissen terecht kan. Vier keer per jaar brengt ANBN het tijdschrift ‘Antenne Digitaal’ uit.
De boekrecensie in Antenne Digitaal (uitgave september 2015) kun je hier lezen.

LEF magazine
In het LEF magazine van februari 2015 staat een boekrecensie van mijn boek Die eetbuien.
Je kunt de recensie hier in een pdf-bestand lezen.
Lef Magazine is een publiekstijdschrift voor verslaafden in herstel, hun naasten en familieleden. Daarnaast zijn ze er ook voor hulpverleners en iedereen die zich interesseert in alles wat met verslavingszorg te maken heeft. Het magazine draagt o.a. door inspirerende interviews, reportages en achtergrondverhalen bij aan de maatschappelijke opinie en beeldvorming over de ziekte verslaving. Het blad wil stigmatisering van het onderwerp op alle fronten tegengaan.

Nieuws voor diëtisten
Nieuws voor diëtisten is een website voor diëtisten en gezondheidsorganisaties.
Sinds 2005 geeft Nieuws voor diëtisten nieuws op het gebied van voeding en diëtetiek, speciaal gericht op diëtisten. Van wetenschappelijk tot praktisch. 
Klik
hier om de boekrecensie te lezen.

Novarum
Novarum is een Gespecialiseerd GGZ Behandelcentrum voor Eetstoornissen. Tevens is deze zorgaanbieder op het gebied van eetstoornissen gespecialiseerd in de behandeling rondom obesitas. De tien stappen van Novarum staan beschreven in het boek Die eetbuien. Lees hier het nieuwsbericht van Novarum over het boek.

Stichting JIJ
Stichting JIJ biedt aan mensen met een eetprobleem of eetstoornis laagdrempelige en anonieme hulp en persoonlijke ondersteuning. Daarnaast biedt zij nazorg, dagbesteding en voorlichting. Ook biedt Stichting JIJ trainingen aan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Bij Stichting JIJ zijn meer dan 50 vrijwilligers werkzaam, waaronder 40 ervaringsdeskundigen. Zij bieden een luisterend oor, geven advies en begeleiden jaarlijks zo’n 500 bezoekers/cliënten in de leeftijd van 12 tot circa 70 jaar. Het aanbod bestaat uit het organiseren en begeleiden van zelfhulpgroepen, individuele begeleiding, het inloophuis met haar activiteiten, workshops en trainingen, het geven van informatie en advies tijdens spreekuren en voorlichting. De ervaringsdeskundige vrijwilligers hebben een trainingstraject gevolgd. Lees hier wat stichting JIJ over het boek schrijft.

Patiëntenverhalen
Op de website van Patiëntenverhalen, een website als gids voor ervaringsverhalen over ziekten en aandoeningen, staat een beschrijving van mijn boek. Klik hier (en dan onderaan op meer klikken) om de tekst te lezen.

BOEKTIPS

  • Of hier op de website van Proud2bme (centrum Eetstoornissen Ursula/ GGZ Rivierduinen)
  • Hier lees je een boekentip op de website van Eten de Baas, onderdeel van Tactus verslavingszorg.
  • Lees hier een boekentip over Die eetbuien in de cliëntenkrant van Dijk en Duin, een specialistische GGZ-instelling voor psychiatrie.