OVER HET BOEK

OVER HET BOEK   
Vanuit mijn eigen ervaringen met het eeuwige jojo’en, diëten en dwangmatig overeten heb ik een boek geschreven, de titel van het boek is Die eetbuien.
In oktober 2014 is het boek uitgekomen.
In dit verhaal beschrijf ik mijn ervaringen en ga ik met behulp van een tienstappenplan in op factoren die een eetprobleem als de eetbuienstoornis of de di-eetverslaving in stand houden en de werking ervan.

 

SAMENVATTING VAN HET BOEK
Het leven van een enorme jojo’er die in de ban is van diëten en overeten gaat niet over rozen. Dit feit wordt in dit boek maar al te duidelijk aan de hand van anekdotes die zowel grappig als droevig tegelijk zijn. Bij de hoofdpersoon van dit verhaal schuilt achter het telkens afvallen en aankomen van tientallen kilo’s nog een ander probleem: een hardnekkige eetbuistoornis.
In de tweede helft van dit boek komt duidelijk naar voren hoe een eetbuistoornis kan ontstaan en de mogelijke werking ervan. Op verhelderende wijze wordt een beschouwend zicht geboden in de gedachten, gevoelens en gedragingen van de dwangmatig overeter.
En evenzo belangrijk biedt dit boek handvatten voor herstel met behulp van een tienstappenmodel. De stappen zijn beschreven door Novarum, een centrum gespecialiseerd in hulp bij eetstoornissen en obesitas.

1 reactie

  1. Inge schreef:

    Wat een prachtig boek, zo herkenbaar, heb er veel aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *